Автоматична асоциация на линкове при Android

Android Marshmallow позволява автоматично асоцииране на определени приложения с определени типове линкове. Така, ако някой ви прати линк към Twitter, можете да нагласите Twitter като приложение за отваряне на такъв тип линкове по подразбиране, вместо да избирате от списък всеки път.

Въпреки че и преди можеха да се настройват някои приложения по подразбиране, системата не работеше особено добре. Сега можете да асоциирате линкове от определени домейни с приложение по избор. Например, всички линкове от facebook.com могат да се отварят чрез Facebook, Tinfoil, или някое друго приложение за Facebook от трета страна, автоматично.

За да го направите, отидете в Advanced => App Links, след което включете бутоните за приложения, за които искате автоматично да приемат линкове от спеицифични домейни.

 

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...