Добавки за Mozilla Firefox

По случай достигането на цифрата 2,5 милиарда от Mozilla са създали специална колекция от добавки Best of 2 Billion Firefox Add-ons, в която са събрани най-интересните добавки избрани от Firefox Add-ons Community и редакторите на addons.mozilla.org.

Ето и някои от тях:

BlockSite
СВАЛИ

Блокира сайтове които не искате да виждате. Освен това, премахва и линковете, към този сайт, в страницата която разглеждате.

Roomy Bookmarks Toolbar
СВАЛИ

Скрива (но може да ги показва при посочване с курсора) имената на отметките и по този начин Ви осигурява място за повече отметки.

Check4Change
СВАЛИ

Маркирате част от страницата която искате да следите и задавате период от време през който искате да презарежда.
Ако засече промяна в това което сте маркирали ви съобщава (включително и със звуков сигнал)

Google Translator
СВАЛИ

С този Адон можете да преведете който и да е текст с едно щракване на мишката. Можете да преведат както избраният от ваз текст, така и цяла страница.

Save Session
СВАЛИ

Запазване информацията за отворените в момента страници, за следващото стартиране.

Transliterator
СВАЛИ

Превръща текст от латиница на кирилица и обратно.

View Source Chart
СВАЛИ

Добавя по доста по добър механизъм за гледане на HTML кода на даден сайт, като подобрява разчитането му.

PDF Download
СВАЛИ

С тази добавка можете да правите каквото си искате с PDF файлове в интернет.

Plain Text Links
СВАЛИ

Случвало ви се е в даден текст да има URL адрес, който си е просто част от текста ( не може да кликнете върху него)? Ето тази добавка разпознава този адрес и при дясно кликване с мишката в контекстното меню имате "Open this URL".Много полезна.

Roomy Bookmarks Toolbar
СВАЛИ

Нямате достатъчно място да съберете всички ваши отметки? Тук идва Smart Bookmarks Bar, който ще отстрани имената на отметките ви и ще показва само иконите на конкретните уеб сайтове. Когато дадете с мишката на някой икона, името ще се покаже.

NoScript
СВАЛИ

Това е най-добрия блокиращ инструмент?! С възможности за блокиране на скриптове от други домейни.

Speed Dial
СВАЛИ

С тази добавка плюсчето (отваряне на нов празен таб) се замества с отваряне нов таб с визуален изглед на най-посещаваните от вас сайтове поместени в отделни прозорци. Номерата на редовете и колоните може да бъде променян, също така и да бъдат добавяни нови страници с прозорци по ваш избор.

StartAid
СВАЛИ

Това е добавка позволяваща online bookmarks.Удобна е защото където и да седнете вашите отметки са с вас.

Character Palette
СВАЛИ

Това е тулбар, който дава възможност да добавяте символи, които липсват на клавиатурата. Ако се чудите как да сложите ? ? или ? ? и т.н. из коментарите си във Facebook това е един лесен начин да го сторите.

Tab Mix Plus
СВАЛИ

Това е Add-on, позволяващ много по-удобен и лесен контрол над табовете и е изключително полезен при работа с много табове.
Tова е един от най-полезните addon-и за Firefox.

LightShot
СВАЛИ

Това е най-хубавия web screenshot tool, a е доста лесен за употреba. Директно ъплоадва screeenshot-ите.Може дори да си ги едитвате онлайн.

Add-on Compatibility Reporter
СВАЛИ

Една добавка, която ви позволява да инсталирате несъвместими версии на добавки на новите алфа и бета версии на Firefox .
Просто е задължителна.

FoxySpider
СВАЛИ

FoxySpider е Вашият личен робот в интернет! Той може да пълзи в даден уеб сайт и да извличане това, което наистина искате (видео клипове, картинки, музикални файлове и др.) FoxySpider показва разположени елементи в един добре структуриран вид.

Context Search
СВАЛИ

С този плъгин разширява контекстното меню на "Търсене на".Просто маркирате дадена дума и търсенето започва.

TinEye
СВАЛИ

С този плъгин се вижда първо-източника на дадена картинка в нета.

Kid Mode – Firefox for Kids
СВАЛИ

Когато децата искат да играят онлайн, сложи Firefox в Kid режим! Защита на вашия компютър и наслада детето си с безопасна среда, която е пълна с забавление и обучение. Zoodles Kid режим го прави лесен за деца под 8 и самостоятелно да играете онлайн.

Gmail Manager
СВАЛИ

Gmail Manager е разширение за управление на няколко Gmail сметки, както и за няколко Google Apps сметки..

Fasterfox
СВАЛИ

Fasterfox е разширение,което ускорява скоростта на вашият браузър.То си прави всички необходими настройки (автоматично).

Adblock Plus
СВАЛИ

Премахва досадните рекламни банери. Ако искате да премахнете някой нежелан банер, кликнете с десния бутон върху него и от менюто изберете Adblock Image. Можете да блокирате също и Flash банери – в горния десен ъгъл ще се появи бутонче Block. Разширението добавя адреса на въпросния банер към въпросния банер в списъка с блокирани адреси. При отварянето на каквато и да е страница, ако в нея има банер с адрес, който фигурира в списъка, той просто няма да бъде зареден и няма да го видите. Ако решите, че сте забранили нещо, което ви трябва, можете по всяко време да го махнете от "черния списък". Освен това, можете да използвате "*" като маска – ако например в списъка има http://storage.alabala.com/Banners/*, всеки банер, който съдържа http://storage.alabala.com/Banners/ в адреса си ще бъде блокиран. Това е много удобно, когато адресите банерите са "динамични" – ако се сменят при всяко зареждане на страницата или през определено време се сменят рекламите.

Compact Menu
СВАЛИ

Много полезно, ако ползвате менюто (menu bar) на браузъра много рядко и ви се струва излишно то да заема цял ред. Тази добавка премахва лентата на менюто и всъщност я събира в едно единствено бутонче – в случай, че ви потрябва менюто.

Define
СВАЛИ

Помага за бързо търсене на дефиниция на дума или друга част от текста. След като маркирате част от текст, в контекстното меню ще се появи нова опция, която ще ви отвори прозорец с резултатите от търсенето за дефиниция на маркираната част. Пример: Ако някъде срещнете думата Hardware и я маркирате и изберете тази опция, ще видите резултатите от търсенето в Google за define:Hardware.

DownloadHelper
СВАЛИ

Страшно полезен, ако попаднете на някой видеоклип от Youtube или Vbox7 или някой друг подобен сайт и искате да си го запазите на твърдия си диск. Добавката представлява едно бутонче до address bar-a. Когато отворите някоя страница с клип, от стрелката до бутона можете да изберете самият flv файл и да го съхраните. До името на файла има иконка, която показва, по какъв метод добавката е "открила" клипа и го е добавила в списъка – дали има HTML линк към клипа, дали има изходяща HTTP заявка за него, или пък просто е открила файл, по-голям от 1 MB.

Fancy Numbered Tabs
СВАЛИ

Номерира подпрозорците, които сте отворили и по този начин улеснява навигацията между тях. Превключването става с CTRL + [1-8] (Примерно CTRL + 3, за да изберете подпрозореца, до който стои цифрата 3). Принципно същата възможност я има вградена, чрез alt+цифра, явно това разширение показва и самият номер.

Fission
СВАЛИ

Address Bar-ът изпълнява ролята на Progress bar – показва, докъде се е заредила съответната страница.

Flagfox
СВАЛИ

В Status Bar-а показва флага на държавата, в която е сървъра на сайта, който сте отворили. От контекстното меню можете да получите допълнителна информация за домейна (whois), за IP адреса на сървъра и др.

Forecastfox

СВАЛИ

Показва информация за днешната температура, както и прогноза за следващите 2 дена. В настройките трябва да зададете града, в който сте/за който искате да получавате прогноза.

Gmail Checker
СВАЛИ

Удобен начин да проверите пощата си в Gmail, без да отваряте нов таб/прозорец. Добавката представлява иконка на пощенски плик. С дясно кликване влизате в менюто, откъдето можете да въведете името и паролата си за пощата. След това програмката ще изпише колко нови съобщения имате и ако има, ви дава възможност да ги прочетете.

Google Preview
СВАЛИ

При търсене в Google показва thumbnail срещу всеки излязъл резултат, в който можете да видите какво се "крие" зад всеки от резултатите и да се ориентирате по-добре, дали конкретен резултат би ви бил полезен, преди да отворите линка към него.

Quick Translation
СВАЛИ

Aко срещнете непозната дума някъде, просто я маркирайте и автоматично ще се появи малко прозорче, в което ще видите преводът на тази дума. В Status bar-а има иконка, от която можете да зададете език, на който да бъде преведена маркираната дума Ако програмката не успее да преведе думата, ще видите обяснението и от Wikipedia, Babylon и др. Освен това чрез бутончетата в горната част на прозорчето можете просто да копирате маркираното в clipboard-а или да търсите за него в Google, Yahoo, Youtube и на други места.

Snap Links
СВАЛИ

Много удобно, ако трябва да отворите няколко линка наведнъж (примерно 5-6 резултата в Google). Задържате десния бутон и при влачене на мишката ще се появи зелен правоъгълник. Линковете, които попадат в него ще се оградят с червена рамка. По подразбиране се маркират само "главните" линкове – тези с по-голям шрифт. За да маркирате всички, задръжте SHIFT. Като отпуснете десния бутон на мишката, всички маркирани (оградени в червена рамка) линкове ще се отворят. В настройките можете да зададете, дали да се отварят в нови табове, в нови прозорци или просто да се копират в clipboard-а, да се запазят в Bookmarks или да се изтеглят. Това може и да се избере от контекстното меню, което се появява като задържите CTRL, докато отпускате десния бутон на мишката (Натискате десния бутон, влачите мишката, докато изберете каквото ви трябва, натискате и задържате CTRL, отпускате десния бутон, отпускате CTRL)

Split Browser
СВАЛИ

Позволява да разделите прозореца на браузъра на няколко части и във всяка от тях да отворите различни страници, като всяка част си има собствена навигация. Също така в контекстното меню ще се появи опция "Split browser to", където можете да зададете на съответния линк да се отвори в същия таб, в който сте (прозорецът се разделя на 2 части)

Tab Scope
СВАЛИ

Когато посочите с мишката някой таб, в малко прозорче се появявя съдържанието на страницата, която е отворена в него. Също така има бутончета за навигация (Back, Forward, Refresh…) и можете да скролирате нагоре-надолу в страницата. С дясно кликване на мишката размерът на прозорчето се увеличава. В настройките на добавката можете да зададете произволно размерите на прозорчетата в двата режима.

Bulgarian Dictionary 4.1
СВАЛИ

Ще Ви помогне да имате перфектен правопис при писане в страници и писма.Подчертава в червен цвят сгрешените думи,и Вие лесно можете да ги поправите.А ако случайно някоя дума липсва в речника,просто натискате десен бутон и я добавяте.

Password Exporter
СВАЛИ

Password Exporter може да експортира Вашите пароли в CSV или XML формат и след евентуална преинсталация на браузъра да ги върне обратно.Също така можете да пренесете с помощта на тази добавка паролите си на друг компютър.

BabelFish Instant Translation
СВАЛИ

Babelfish е Универсален Транслатор (Онлайн Преводач)
Най-лесен и бърз Firefox превод .

Google Shortcuts
СВАЛИ

Показва всички услуги на Google като бутони или като компактno падащото меню до адресната лента.Услуги като Gmail, Google Reader, Google Maps, Google Calendar и много други само с едно кликване от вашия браузър..

Kid Mode – Firefox for Kids
СВАЛИ

Защита на вашия компютър и наслада за детето с безопасна среда, която е пълна с забавление и обучение. Zoodles Kid режим го прави лесен за деца под 8 и самостоятелно да играят онлайн.Когато децата искат да играят онлайн, сложи Firefox в Kid режим!

 

 


Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...