Изискванията към компютъра на Windows 11

Изисквания към системата


Това са основните изисквания за инсталиране на Windows 11 на компютър. Ако устройството ви не отговаря на тези изисквания, може да не успеете да инсталирате Windows 11 на вашето устройство и е препоръчително да помислите за закупуване на нов компютър. Ако не сте сигурни дали вашият компютър отговаря на тези изисквания, можете да проверите производителя на оригинално оборудване (OEM) на компютъра, или ако вашето устройство вече работи с Windows 10, можете да използвате приложението за проверка на изправност на компютър, за да оцените съвместимостта.

Процесор:1 гигахерц (ГХц) или по-бърз с 2 или повече ядра на съвместим 64-битов процесор или система на чип (SoC)
RAM памет:4 гигабайта (ГБ)
Място за съхранение:64 ГБ или устройство с повече място за съхранениеЗабележка: Вижте в „Повече информация за мястото за съхранение за редовно актуализиране на Windows 11“ за повече подробности.
Системен фърмуер:UEFI, съвместимо защитено зареждане
TPM:Модул за надеждна платформа (TPM) версия 2.0
Графична карта:Съвместима с DirectX 12 или по-нова версия с драйвер WDDM 2.0
Дисплей:Дисплей с висока разделителна способност (720p), който е по-голям от 9 инча по диагонал, 8 бита на цветен канал
Интернет връзка и акаунти в Microsoft: Изданието Windows 11 Home изисква възможност за свързване с интернет и акаунт в Microsoft ,за да завърши настройването на устройството при първото използване. Излизането от режим S на устройство с Windows 11 Home също изисква интернет връзка.За всички издания на Windows 11 се изисква достъп до интернет за извършване на актуализации и за изтегляне и възползване от някои функции. За някои функции е необходим акаунт в Microsoft.

Източник:https://www.microsoft.com

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...