Използвайте Windows 11 като професионалист

Windows 11

Windows 11 идва с нови възможности, за да улесни живота ви – ето как да се възползвате максимално от тях.

Бърза промяна на настройките

Натиснете клавиша с емблемата на Windows + A , за да стигнете до често използвани настройки като сила на звука, яркост и Wi-Fi.

Говорете вместо да пишете

Натиснете клавиша с емблемата на Windows + H , за да използвате разпознаването на реч, за да конвертирате изговорени думи в текст навсякъде на вашия компютър.

Търсете всичко

Натиснете клавиша с емблемата на Windows + S , за да получите персонализирани резултати от търсене на хора, имейли и файлове в локални и споделени сайтове или от мрежата.

Сканирайте вашия компютър за вируси

Изберете Настройки => Поверителност и сигурност => Защита на Windows => Защита от вируси и заплахи => Бързо сканиране за да сканирате вашия компютър и да разберете дали нещо се нуждае от вашето внимание.

Достъп до хронологията на клипборда

Натиснете клавиша с емблемата на Windows + V , за да запазите скорошно копирани или изрязани елементи в клипборда, за да можете да ги поставите в други приложения или да синхронизирате между устройства.

Увеличете текста

За да увеличите размера на текста на вашия екран, отидете на Старт => Настройки => Достъпност => Размер на текста .

Отворете Xbox Game Bar над вашата игра

Натиснете клавиша с емблемата на Windows + G , за да отворите лентата с игри и да видите постиженията, да разговаряте с приятели и да заснемете любимите си моменти от играта.

Бъдете в течение с непрекъснатите иновации в Windows 11

Актуализациите на Windows 11 ви помагат да ви осигурим най-добрите изживявания през цялата година. Можете също така ръчно да проверите за актуализации, които помагат за максимално увеличаване на производителността и сигурността, като отидете на Настройки => Windows Update по всяко време.

Направете своя компютър по-достъпен

Направете показалеца на мишката, текстовия курсор и дори думите на екрана ви с различен размер или цвят в Настройки => Достъпност .

Пазете децата си по-безопасни онлайн

Отворете Microsoft Edge, изберете своя профил и изберете Преглеждайте в детски режим. Детският режим показва само подходящо за възрастта съдържание и разполага с контроли за поверителност, които позволяват на децата безопасно да изследват мрежата.

Управлявайте пароли с Microsoft Edge

Когато влизате в сайтове, Microsoft Edge ще предложи да запази вашите пароли и автоматично да ги попълни вместо вас. За да управлявате вашите запазени пароли, изберете Настройки = > Профили => Пароли .

Направете екранна снимка

Натиснете Клавиш с логото на Windows +Shift+С за да заснемете и маркирате целия или част от екрана на вашия компютър или което и да е изображение, след което запишете и споделете.

Прилепете прозорците един до друг

Натиснете клавиша с емблемата на Windows + стрелка надясно или наляво, за да прихванете автоматично прозорците към страните на екрана – не е необходимо ръчно преоразмеряване или позициониране.

Помогнете за защитата на вашите онлайн пароли

Microsoft Edge има вграден Password Monitor, който проверява вашите запазени пароли за пробиви на данни и ви изпраща предупреждение, ако дадена парола не е безопасна, така че да можете да я промените незабавно.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...