Какво е Google Drive и как мога да ползвам ?

Google Drive е място където всеки направил си акаунт може да качва всякакви файлове за които се сетите. Може да създавате папки като на Вашият компютър и да подредите качените файлове както Вие пожелаете. Един път качени файловете в Google Drive могат да се видят от всяко място или всяко устройство стига да имате интернет. Това Ви дава свобода да имате най-важните си файлове винаги навсякъде с Вас. Мястото с което разполагате е 5 GB, но ако това не Ви е достатъчно може да си купите още.

Акаунта който трябва да имате е поща към Google, а ако нямате може да си направите безплатна ТУК

Можем да го ползваме Google Drive  Windows,Android, iOS и  Mac . Всички тези системи могат да ползват Google Drive и се синхронизират помежду си за да имате достъп до качените файлове от всяко устройство по всяко време.

Как да до стъпваме Google Drive и как да качваме файловете които искаме?

 

Ето как става:

  • Отваряте Google Drive от ТУК.
  • Логвате се с Вашият акаунт.
  • Отваря се Google Drive и ще видите следният екран.

 

Как да ползваме Google Drive през Windows ?

Google са се постарали да ни улеснят максимално и макар да може да ползваме WEB версията през браузър през Windows те са направили приложение което може да изтеглите ТУК

След като изтеглите файлът от линка трябва да инсталирате приложението както всяко друго.

След като инсталацията приключи ще Ви поиска име и парола за да може да се свърже с Вашият Google Drive.

Следващата стъпка е да отворите My Computer и там ще видите вашият Google Drive. С лесно провлачване на файловете които искате може да качите всичко което пожелаете.

Как да ползвам Google Drive през Android устройства?

Първото което трябва да направите е да инсталирате приложението от Google Play.

1.Влизате в Google Play.

2. Намирате приложението Google Drive

3. Изтегляте и инсталирате приложението на своето устройство.

4. Влизате в приложението с Вашият Google профил.

 

Ето така изглежда Google Drive след като е инсталиран на Вашето Android устройство. Както виждате отново имаме и опция за български език. Също така имаме в ляво абсолютно всички опции за които говорихме нагоре в тази статия, а с червена стрелка съм посочил така нареченият бутон “НОВО” който служи да качвате файлове или папки във Вашият Google Drive.

 

Тук искам да Ви кажа, че при iOS и Mac операционни системи Google Drive изглежда почти идентично като при Windows и Android устройствата и за това сметнах за правилно да ги пропусна в тази статия.

 

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...