Какво представлява Windows Canary Channel? Как да започнем да го използваме?

Windows Canary Channel е един от каналите на Windows Insider Program, който предоставя най-новите и експериментални функции на операционната система Windows. Тези функции може да включват нови функции на интерфейса, подобрения на производителността, корекции на грешки и други подобрения на системата.

Какво е Windows Canary Channel?

Както е обяснено в публикация в блога на Windows Insider новият Canary Channel ще бъде мястото за предварителен преглед на промените в платформата, които изискват по-дълго време за изпълнение, преди да бъдат пуснати на клиентите. Някои примери за това включват големи промени в ядрото на Windows, нови API и т.н. Това е много подобно на това, което предлагахме на Dev Channel в миналото. И подобно на Dev Channel, някои от промените, които изпробваме в Canary Channel, никога няма да бъдат доставени, а други могат да се появят в бъдещи версии на Windows, когато са готови .

За разлика от други вътрешни канали, Microsoft ще предостави ограничено (или дори никаква документация) за това, което е включено в компилациите на Canary Channel. Това е така, защото промените ще бъдат въведени в Canary веднага след изграждането им. В резултат на това Canary Insiders може да срещат чести проблеми след инсталиране на нова актуализация. По същество компилациите на Canary са „най-малко стабилните“ от всички компилации на Insider Channel.

Също така е важно да се отбележи, че не всички промени, които Microsoft въвежда в Canary, ще се появят в бъдещи версии на Windows. Освен това компилациите на Canary ще имат различни номера на компилации, които ще бъдат по-високи от каналите за разработка, бета и каналите за предварителен преглед на изданието. Ако се запишете в Canary, ще започнете да получавате 25 000 серии компилации през следващите дни.

За да започнете да използвате Windows Canary Channel, трябва да се регистрирате в Windows Insider Program и да изберете този канал за получаване на актуализации. Можете да направите това, като следвате тези стъпки:

Отидете на "Settings" (Настройки) в Windows 10 или Windows 11.


Изберете Windows Update.


Изберете Програма Windows Insider .


Кликнете върху бутона Първи стъпки .


Следвайте инструкциите на екрана, за да се регистрирате в програмата и да изберете Canary Channel.


След като сте се регистрирали и сте избрали Canary Channel, вашият компютър ще получава актуализации на операционната система, които са налични само в този канал. Трябва да знаете, че Canary Channel може да бъде много нестабилен и да има грешки, които да повлияят на работата на компютъра. Затова се препоръчва да се използва само на тестови системи или на системи, които не са критични за работата ви.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...