Какво ще стане, ако никога не активирате Windows 11?

Как да покажем секунди на часовника в Windows 11

Windows 11 е най-новата операционна система на Microsoft, която беше пусната през октомври 2021 г. Тя предлага редица нови функции и подобрения, като например нов дизайн, подобрена производителност и нови приложения.

Ако не активирате операционната система, ще получите някои ограничения.

Какви са ограниченията на неактивираната Windows 11?

Ето някои от ограниченията на неактивираната Windows 11:

  • Ще видите воден знак "Активирайте Windows" в долния десен ъгъл на екрана.
  • Няма да можете да променяте някои настройки на системата, като например тапетите и цветовете.
  • Няма да можете да използвате някои функции на Windows 11, като например Cortana и Windows Hello.
  • Няма да можете да получите актуализации за сигурността.

Как да активирате Windows 11?

Има няколко начина да активирате Windows 11. Можете да използвате продуктов ключ, който сте получили с вашия компютър или лаптоп. Можете също така да закупите продуктов ключ от Microsoft или от друг реномиран търговец.

Ако имате компютър или лаптоп, който е закупен след октомври 2021 г., той вече може да е активиран с продуктов ключ. Можете да проверите дали операционната система е активирана, като отворите Настройки > Система > Активиране.

Какво ще се случи, ако никога не активирам Windows 11?

Ако никога не активирате Windows 11, ще продължите да можете да използвате операционната система, но ще получите ограниченията, описани по-горе.

Microsoft може също да спре да предлага актуализации за сигурност за неактивираните версии на Windows 11. Това означава, че вашият компютър ще бъде по-уязвим към зловреден софтуер и други заплахи за сигурността.

Заключение

Активирането на Windows 11 е безплатно и премахва ограниченията, които се прилагат за неактивираните версии на операционната система. Ако не планирате да активирате Windows 11, трябва да сте наясно с ограниченията, които ще получите.

Допълнителна информация

Ето някои допълнителни подробности за ограниченията на неактивираната Windows 11:

  • Воден знак: Водният знак "Активирайте Windows" е статичен и не може да бъде премахнат. Той се появява в долния десен ъгъл на екрана и показва, че операционната система не е активирана.
  • Настройки: Някои настройки на системата, като например тапетите и цветовете, могат да бъдат променени само в активирана версия на Windows 11.
  • Функции: Някои функции на Windows 11, като например Cortana и Windows Hello, не са достъпни в неактивирана версия.
  • Актуализации: Неактивираните версии на Windows 11 нямат достъп до актуализации за сигурност. Това означава, че вашият компютър ще бъде по-уязвим към зловреден софтуер и други заплахи за сигурността.

Ако имате някакви въпроси относно ограниченията на неактивираната Windows 11, можете да се свържете с Microsoft за помощ.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...