Как бързо да прегледаме работния си плот (десктоп) на Windows 11?

Ако искате да стигнете до работния плот на вашия компютър с Windows 11 , но имате много отворени приложения, можете да използвате бутона Показване на работния плот от лентата на задачите или една от няколкото клавишни комбинации, за да свършите работата.

Минимизирането на всеки прозорец един по един само за да разгледате работния плот (десктоп) е загуба на време. Вместо това Windows 11 предлага бутона Показване на работния плот , който ви дава бърз поглед към работния плот. Има и няколко клавишни комбинации, които можете да използвате, за да видите работния плот или дори бързо да минимизирате всички тези прозорци.

За да използвате бутона Показване на работния плот , преместете показалеца на мишката в долния десен ъгъл на екрана, където ще видите тънка вертикална линия. Кликнете на тази линия, за да скриете всички отворени прозорци.

Ако искате да възстановите всеки прозорец, просто кликнете отново на бутона Показване на работния плот.

Искате още по-лесен начин да покажете работния си плот?

Просто натиснете Windows + D , за да скриете незабавно всички отворени прозорци. Използвайте отново същата клавишна комбинация, за да ги възстановите.

Друг начин да стигнете бързо до работния плот на Windows 11 е да използвате прекия път Минимизиране на Windows.

Просто натиснете Windows + M , за да минимизирате всички отворени прозорци на приложенията.

Можете също да използвате прекия път Windows + Shift + M , за да увеличите максимално всички минимизирани прозорци.

Въпреки че преките пътища Показване на работния плот и Минимизиране на Windows изглежда правят едно и също нещо, има фина разлика. Прекият път за показване на работния плот скрива всички отворени прозорци (включително диалогови прозорци и панели със свойства), докато пряк път за минимизиране на Windows скрива само прозорци, които поддържат минимизиране.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...