Как винаги да стартираме Google Chrome в режим инкогнито?

Какво е режим инкогнито?

Инкогнито е частният режим на сърфиране в Chrome. Когато го използвате, Chrome не съхранява локално вашата история на сърфиране, бисквитки, данни за сайтове или каквато и да е информация, която въвеждате във формуляри между сесиите. Сесията приключва, когато затворите всички отворени прозорци на Chrome. Изтегляния и отметки все още се запазват, освен ако не ги изчистите ръчно.

Google Chrome обикновено помни вашата история на сърфиране. Можете обаче да спрете това, ако го настроите винаги да се отваря в режим инкогнито.

Ето как:

Първо, намерете прекият път, който използвате, за да стартирате Chrome. Това може да бъде в менюто "Старт" или лентата на задачите, или на вашия работен плот.

Кликнете с десния бутон върху иконата на Chrome и изберете „Свойства“.

Намерете текстовото поле „Цел“. То ще съдържа нещо подобно на следното:

"C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Това е пътят към приложението Google Chrome, което се изпълнява всеки път, когато кликнете върху прекия път.

Кликнете върху текстовото поле и поставете курсора си в края на пътя. Натиснете интервала и след това въведете „–incognito“ в края на пътя в текстовото поле.

Кликнете върху „OK“, за да затворите прозореца.

Следващият път, когато отворите Google Chrome от този пряк път, той автоматично ще се стартира в режим „инкогнито“.

Имайте предвид, че Chrome ще стартира в режим инкогнито, само ако го стартирате от прекият път, който току-що променихте.

Ако искате Chrome отново да стартира в нормален режим, можете да премахнете опцията „–incognito“ в края на пътя. Можете също така просто да изтриете този пряк път към Chrome и да създадете нов.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...