Как да активираме или деактивираме историята на търсенето в Windows 11?

Тази публикация ще ви покаже как да активирате или деактивирате историята на търсенето на устройство с Windows 11.

Windows Search ви позволява да търсите от лентата на задачите, за да намерите това, което търсите, независимо дали е на вашето устройство, в облака или в мрежата.

С Windows Search човек може да търси в локалното си устройство файлове, настройки, приложения.

Когато някой включи търсенето на облачно съдържание , Windows 11 запазва хронологията на последните търсения локално на устройството по подразбиране, което помага ни помага да намерим нещата по-бързо. Неща, които сме търсили по-рано, ще се класират по-високо в резултатите от търсенето с помощта на тази функция.

Как да активираме или деактивираме историята на търсенето в Windows 11?

Windows запазва неотдавнашната история на търсене локално на устройството по подразбиране, което помага на потребителите да намират нещата по-бързо.

Windows 11 има централизирано местоположение за повечето от настройките си. От системни конфигурации до създаване на нови потребители и актуализиране на Windows, всичко може да се направи от приложението Настройки .

За да стигнем до системните настройки, най бързият начин е като кликнем на Windows key + i.

В настройките на Windows изберете Поверителност и защита и после Разрешения за търсене.

Поверителност и защита

Под Хронология , включете или изключете бутона , за да активирате или деактивирате историята на търсенето на устройството.

Хронология

Това е.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...