Как да активираме или деактивираме хардуерното ускорение във Firefox?

Firefox е популярен браузър, който има множество функции. Някои функции са ексклузивни за браузъра, докато други, като хардуерното ускорение , са често срещани във всички браузъри и конкретни приложения.

Когато хардуерното ускорение е активирано, Firefox може да използва компоненти като графичната карта ( GPU ), за да ускори задачи като възпроизвеждане на видеоклипове, стартиране на графично интензивни уеб страници и други. Това прехвърля част от работата от вашия процесор към графичния процесор.

Възможно е обаче да има моменти, когато ускорението не използва компонентите ефективно и причинява сривове на сайта и други грешки. Ако това се случи с вас, научете как да активирате или деактивирате хардуерното ускорение във Firefox по-долу.

Как да активираме или деактивираме хардуерното ускорение във Firefox?

За да активирате или деактивирате хардуерното ускорение във Firefox, можете да следвате следните стъпки:

Отворете Firefox и в адресната лента въведете "about:preferences#general".

Превъртете до раздела "Производителност"

Маркирайте или демаркирайте квадратчето до "Използване на хардуерното ускорение, ако е налично", за да активирате или деактивирате хардуерното ускорение в Firefox.

Рестартирайте Firefox, за да приложите промените.

Забележка: Ако квадратчето до "Използване на хардуерното ускорение, където е възможно" е деактивирано и не можете да го маркирате, това може да се дължи на неподдържане на хардуерното ускорение от вашата операционна система или видеокарта.

Ако тази публикация ви е помогнала, моля, помислете дали да не ми купите кафе!

За да научите първи най-важното ни последвайте в Telegram

(Статията този месец е посетена 38 пъти, 1 посещения днес)
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...