Как да активираме или деактивираме хардуерното ускорение във Firefox?

Firefox е популярен браузър, който има множество функции. Някои функции са ексклузивни за браузъра, докато други, като хардуерното ускорение , са често срещани във всички браузъри и конкретни приложения.

Когато хардуерното ускорение е активирано, Firefox може да използва компоненти като графичната карта ( GPU ), за да ускори задачи като възпроизвеждане на видеоклипове, стартиране на графично интензивни уеб страници и други. Това прехвърля част от работата от вашия процесор към графичния процесор.

Възможно е обаче да има моменти, когато ускорението не използва компонентите ефективно и причинява сривове на сайта и други грешки. Ако това се случи с вас, научете как да активирате или деактивирате хардуерното ускорение във Firefox по-долу.

Как да активираме или деактивираме хардуерното ускорение във Firefox?

За да активирате или деактивирате хардуерното ускорение във Firefox, можете да следвате следните стъпки:

Отворете Firefox и в адресната лента въведете "about:preferences#general".

Превъртете до раздела "Производителност"

Маркирайте или демаркирайте квадратчето до "Използване на хардуерното ускорение, ако е налично", за да активирате или деактивирате хардуерното ускорение в Firefox.

Рестартирайте Firefox, за да приложите промените.

Забележка: Ако квадратчето до "Използване на хардуерното ускорение, където е възможно" е деактивирано и не можете да го маркирате, това може да се дължи на неподдържане на хардуерното ускорение от вашата операционна система или видеокарта.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...