Как да активираме тъмен режим на приложението Калкулатор в windows 11?

Операционната система Windows 11 предлага множество функции и опции за персонализация на вашия компютър. Една от тези опции е активирането на тъмен режим в приложението Калкулатор, което може да помогне за намаляване на умората на очите и да подобри видимостта, особено в условия на слаба осветеност.

Как да активираме тъмен режим в приложението Калкулатор?

Отворете приложението Калкулатор, като го потърсите "Калкулатор" в меню "Старт".

Кликнете върху бутона с три чертички в прозореца на калкулатора, за да отворите менюто.

Изберете опцията "Настройки" от менюто.

В менюто "Настройки" кликнете върху превключвателя до "Тема на приложението", за да активирате опцията за избор на тема.

В списъка с теми изберете "Тъмна" за да активирате тъмен режим на приложението Калкулатор.

След като сте избрали тъмен режим в Калкулатор, приложението ще се появи в тъмен цвят, което ще ви помогне да работите в условия на слаба осветеност.

Ако искате да се върнете към светлата тема, повторете стъпките от 1 до 4 и изберете "Светла" тема вместо "Тъмна".

Надявам се, че това ви помогна да активирате тъмен режим в приложението Windows Calculator в Windows 11 и да работите по-удобно в условия на слаба осветеност.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...