Как да активирате опцията за няколко реда за лентата с раздели в Notepad++?

Notepad++ е един от най-известните текстови редактори, използвани от милиони потребители в целия свят. Той предлага множество възможности, които могат да направят работата ви с текст по-ефективна и удобна. Една от тези възможности е опцията за няколко реда за лентата с раздели. В тази публикация ще ви покажем как да активирате тази опция в Notepad++.

Преди да започнем, трябва да посочим, че тази опция не е налична във всички версии на Notepad++. Ако използвате по-стара версия, може да не можете да я използвате. Затова е препоръчително да свалите най-новата версия от официалния сайт на Notepad++ преди да продължите с тази публикация.

Отворете Notepad++.

Отидете в менюто Настройки (Settings) и изберете Предпочитания (Preferences).

Сега в поставете отметка в полето за отметка На повече редове (Multi-line) в секцията на лентата с раздели

Кликнете върху бутона Затваряне.

Сега трябва да видите, че лентата с раздели има няколко реда вместо само един. Това ще направи работата ви по-удобна, когато имате отворени много файлове едновременно.

За да деактивирате тази опция, просто отидете отново в менюто "Settings" (Настройки), изберете "Preferences" (Предпочитания) и махнете отметката от кутийката до "Multi-line" (Няколко реда).

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...