Как да актуализираме драйвери в Windows 10?

Актуализациите на драйвери за Windows 10 и устройства (като например мрежови карти, монитори, принтери и видеокарти) се изтеглят и се инсталират автоматично чрез Windows Update.

Въпреки че вероятно вече имате най-новия драйвер, ако имате проблем с дадено устройство, можете да опитате да го коригирате, като актуализирате драйвера или го преинсталирате.

Ето как става това:

1.Кликнете на бутона „Старт“ и въведете „Диспечер на устройствата“ , изберете го от списъка с резултати.

2.Разгънете една от категориите, за да намерите името на устройството, след което кликнете върху него с десен бутон (или докоснете и задръжте) и изберете „Актуализиране на драйвера“. За графични карти разширете категорията „Видеокарти“ , щракнете с десен бутон върху вашата видеокарта и изберете „Актуализиране на драйвера“. Изберете „Автоматично търсене на актуализирани софтуерни драйвери“.

3.Ако Windows не намери нов драйвер, можете да пробвате да потърсете такъв в уеб сайта на производителя, като следвате инструкциите.

Ако тези стъпки не работят, опитайте да преинсталирате драйвера: Отворете „Диспечер на устройствата“, щракнете с десен бутон върху (или докоснете и задръжте) името на устройството и изберете „Деинсталиране“.

Рестартирайте компютъра и Windows ще опита да преинсталира драйвера.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...