Как да видим парола за Wi-Fi в Windows 11?

Искате ли да видите текущата си парола за Wi-Fi на вашия компютър в Windows 11? В този урок за Windows 11 ще ви покажа три 2 начина да видите и намерите паролата за Wi-Fi в Windows 11 .

С течение на времето запомнянето или дори запазването на пароли за всички Wi-Fi мрежи, към които сте се свързвали и съхранявали в миналото, става трудно. Ако забравите паролата си за Wi-Fi, Windows предоставя много алтернативи, за да видите съхранените пароли за Wi-Fi.

Така че, без да губим време, ето методите за преглед и намиране на текущата свързана парола за Wi-Fi в Windows 11. Методите обаче са почти идентични и с Windows 10.

Метод №1: Преглед на паролата за Wi-Fi в Windows 11 чрез контролния панел

Кликнете върху менюто Старт и след това потърсете Контролен панел.

Изберете Мрежа и интернет след това изберете Център за мрежи и споделяне

Ако сте свързани към Wi-Fi, той ще се покаже тук. Просто кликнете върху него.

Кликнете върху Безжични свойства

Сега отворете раздела Защита , поставете отметка в квадратчето до Показвай на знаците

И накрая, вижте и прегледайте текущата си парола за Wi-Fi до ключа за защита на мрежата

Метод №2: Намерете парола за Wi-Fi чрез терминала на PowerShell

Отворете Windows PowerShell като администратор.

Въведете следната команда , за да проверите паролата за Wi-Fi за конкретна мрежа. Заменете Wi-Fi NAME с името на вашата мрежа и натиснете enter.

netsh wlan show profile "Wi-Fi NAME" key=clear

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...