Как да възстановим оформлението на иконите на работния плот

Как да възстановим оформлението на иконите на работния плот

Оформлението на иконите на работния плот може да бъде променено по различни начини, например чрез преместване на икони, промяна на размера или групиране на икони. Ако случайно сте променили оформлението на иконите или ако сте инсталирали програма, която е променила оформлението по подразбиране, можете да го възстановите по няколко начина.

Използване на вградения инструмент на Windows

Windows има вграден инструмент, който ви позволява да възстановите оригиналното оформление на иконите на работния плот. За да използвате този инструмент, следвайте тези стъпки:

  • Кликнете с с десния бутон на работния плот
  • Изберете Изглед, от менюто „Автоматично подреди на иконите“ не трябва да има отметка.
Автоматично подреди на иконите

Използване на програма за възстановяване на оформлението на иконите

Има и редица програми, които ви позволяват да възстановите оформлението на иконите на работния плот. Някои от тези програми са безплатни, а други са платени.

Една популярна безплатна програма за възстановяване на оформлението на иконите е ReIcon. Тя е преносим безплатен софтуер, който ви позволява да запазвате и възстановявате оформлението на вашия работен плот.

ReIcon е много лесен за използване. Подредете вашите икони така, както ги харесвате, запазете оформлението, след което възстановете това оформление по-късно, когато възникне необходимост с едно кликване.

За да използвате ReIcon, следвайте тези стъпки:

Изтеглете ReIcon

❷ Разархивирайте ZIP файла

❸ Стартирайте програмата

Как да използвате ReIcon

❶ Подредете вашите икони така, както ги харесвате

❷ Кликнете върху бутона Save Icon Layout

Save Icon Layout

Това ще запази текущото ви оформление на работния плот

За да възстановите запазеното оформление, просто го изберете от списъка и след това кликнете върху бутона Restore Icon Layout

Restore Icon Layout

Програмата ще възстанови оригиналното оформление на иконите на работния плот.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...