Как да върнем изцяло старото контекстно меню в Windows 11?

Windows 11 носи чисто нов потребителски интерфейс с повече фокус върху опростяването. Той осигурява изчистен и свеж дизайн, но все пак познат. Windows 11 е създаден от самото начало, за да бъде по-удобен за използване и удобен за докосване. Най-значимите промени са видими в менюто "Старт", контекстните менюта, лентата на задачите, настройките и File Explorer.

Въпреки че новият контекст или менюто с десен бутон е по-просто и по-чисто, то е малко объркващо за много потребители. Освен това основните опции като копиране, изрязване, преименуване и изтриване вече са само икони, което затруднява навигацията за обикновените потребители.

За щастие има поне 4 начина да деактивирате новото контекстно меню и да се върнете към старото класическо контекстно меню на Windows 10 в Windows 11.

Най лесният и бърз начин е с помощта на Командният прозорец

Първо кликнете на Старт и потърсете cmd

За да върнете старото класическо контекстно меню , изпълнете следната команда в Командният прозорец и натиснете Enter:

reg.exe add “HKCU\Software\Classes\CLSID{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32” /f

Това ще върне старото меню с десния бутон както за работния плот, така и за File Explorer.

За да възстановите контекстното меню по подразбиране в Wndows 11 , въведете следната команда:

reg.exe delete “HKCU\Software\Classes\CLSID{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}” /f

Това е – бързо и лесно.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...