Как да деактивираме автоматично заключване на екрана за KDE?

Как да деактивираме автоматично заключване на екрана за KDE?

Linux системите обикновено са конфигурирани да заключват автоматично екрана, след като потребителят е неактивен след определен период. Също така по подразбиране е конфигуриран да заключва екрана, когато системата се събуди от режим на заспиване или спиране.

Заключеният екран ви отвежда до екрана за вход на SDDM за базирани на KDE дистрибуции като Kubuntu . Автоматичният заключен екран за KDE може да бъде деактивиран или конфигуриран от системните настройки на KDE .

Как да деактивираме автоматично заключване на екрана?

Стартирайте системните настройки от менюто за стартиране на приложения .

системните настройки

Кликнете върху Поведение на работната среда в страничната лента.

 Поведение на работната среда

Кликнете върху панела за заключване на екрана от страничната лента.

Кликнете върху квадратчето Lock screen automatically, за да премахнете отметката и да деактивирате автоматичното заключване на екрана.

Щракнете върху бутона Прилагане , за да запазите промените в конфигурацията.

Lock screen automatically

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...