Как да затворим неотговаряща програма в Windows 10/11?

Как да затворим принудително неотговаряща програма или прозорец, когато замръзне?

Когато дадена програма спре да отговаря, ще видите думите „не отговаря“ да се появяват в заглавната й лента. След това можете да изберете да изчакате програмата да отговори или да я затворите принудително.

В тази статия ще ви покажа, как принудително да затворите неотговаряща програма в Windows 10 / 11.

Метод 1:

Използвайте клавишната комбинация Alt + Tab , за да изведете програмата, която не отговаря, на преден план и след това натиснете клавишите Alt + F4 едновременно, за да принудите програмата да излезе.

Alt + F4

Ако това не помогне, вадим тежката артилерия.

Метод 2:

Създадете пряк път на работния плот, който може точно да открие неотговарящи програми и да ги затвори с лекота. Следвайте стъпките:

Кликнете с десния бутон върху която и да е празна област на вашия работен плот и след това изберете Създай => Пряк път .

Създай => Пряк път

Въведете следната команда в текстовото поле и клинете върху Напред .

taskkill /f /fi "status eq not responding"

taskkill

Дайте име на вашия пряк път и натиснете Готово .

taskkill.еье

Всеки път, когато имате приложение, което не отговаря или блокира, просто щракнете двукратно върху този пряк път на работния плот и той автоматично ще намери и затвори вашите неотговарящи програми.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...