Как да затегнете сигурността си в Microsoft Edge

Как да затегнете сигурността си в Microsoft Edge

В днешния дигитален свят сигурността на личните данни е от първостепенно значение. Интернет е пълен със заплахи, като зловреден софтуер, фишинг атаки и др., които могат да навредят на вашите устройства и да компрометират вашата поверителност.

Microsoft Edge е един от най-сигурните браузъри на пазара. Той включва редица функции за сигурност, които могат да ви помогнат да се предпазите от тези заплахи.

В тази статия ще разгледаме някои от най-важните съвети за засилване на сигурността в Microsoft Edge.

Актуализирайте браузъра си

Microsoft Edge автоматично изтегля и инсталира актуализации. Важно е да поддържате браузъра си актуален, за да се възползвате от най-новите подобрения в сигурността.

Включете SmartScreen филтър

SmartScreen филтърът помага да защитите компютъра си от зловреден софтуер и опасни уеб сайтове. Включете го, като отидете на:

Настройки => Поверителност, търсене

В полето Защита , активирайте Microsoft Defender SmartScreen

Microsoft Defender SmartScreen

Включете защита от проследяване

Защита от проследяване помага да предотвратите проследяването ви от уеб сайтове. Включете я, като отидете на:

Настройки => Поверителност, търсене и услуги

Активирайте Предотвратяване на проследяване

Предотвратяване на проследяване

Вижте още: 20 Клавишни комбинации в Microsoft Edge

Блокирайте потенциално нежелани приложения

Спрете автоматично изтеглянията на потенциално нежелани приложения. Те могат да забавят вашата система, да показват нежелани реклами или да се опитат да инсталират допълнителен софтуер.

Настройки => Поверителност, търсене и услуги

Активирайте Блокирайте потенциално нежелани приложения

Блокирайте потенциално нежелани приложения

Подобрете защитата си в уеб

Включете този режим, за да сърфирате в интернет по-сигурно и да защитите браузъра си от злонамерен софтуер. Изберете нивото на защита, което ви трябва:

Настройки => Поверителност, търсене и услуги

Активирайте Подобрете защитата си в уеб

Подобрете защитата си в уеб

Активирайте двуфакторна автентикация

Двуфакторната автентикация (2FA) добавя допълнителен слой сигурност към вашите акаунти. Когато е активирана, ще трябва да въведете код от мобилното си устройство, в допълнение към паролата си, за да влезете в акаунта си.

Бъдете внимателни, когато сърфирате в интернет

Не отваряйте имейл от непознати или не посещавайте уеб сайтове, които изглеждат подозрителни. Винаги проверявайте URL адреса на уеб сайта, преди да въведете каквато и да е информация.

Допълнителни съвети

Ето някои допълнителни съвети за засилване на сигурността в Microsoft Edge:

  • Използвайте дълги и сложни пароли за всичките си акаунти. Паролата ви трябва да бъде поне 12 знака дълга и да включва комбинация от букви, цифри и специални символи.
  • Създайте уникална парола за всеки акаунт. Не използвайте една и съща парола за всичките си акаунти.
  • Използвайте мениджър на пароли. Мениджърът на пароли ще ви помогне да съхранявате и управлявате паролите си безопасно.
  • Активирайте двуфакторна автентикация за всичките си акаунти, които я поддържат. Двуфакторната автентикация ще добави допълнителен слой сигурност към вашите акаунти.
  • Използвайте надежден антивирусен софтуер. Антивирусният софтуер може да ви помогне да се предпазите от зловреден софтуер.
  • Направете резервно копие на данните си. Ако компютърът ви бъде компрометиран, резервното копие на данните ви ще ви помогне да ги възстановите.

Вижте още: Как да използваме генератора на пароли в Microsoft Edge?

Заключение

Следвайки тези съвети, можете да затегнете сигурността си в Microsoft Edge и да се предпазите от най-често срещаните заплахи за интернет сигурността.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...