Как да използваме Google Translate като прокси

Става въпрос за един доста стар и елементарен,но и полезен трик (или лайф-хак, както вече е модерно да се нарича напоследък в Мрежата), който Ви дава възможност за бързо използване на прокси.

За да се използва онлайн  преводачът на Google в ролята на прокси, е достатъчно да се иде на сайта translate.google.com и в полето за превод да се въведе нужния уеб адрес. Вдясно се изобразява линк, който ще отваря сайта не директно, а чрез google.com.

Ако искате Google Translate да не превежда сайта неправилно (въпреки, че и в този случай с него ще може да се работи) трябва над полето, в което се изобразява адресът, да се избере един от езиците, който не присъства в сайта. Например, ако интерфейсът на Zamunda е на български, то достатъчно е да се избере, да речем, немски и всички надписи на български ще се игнорират, така че уеб страницата ще се показва в нейния оригинален вид.

 

 

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...