Как да изтриете временни файлове в winows 11 чрез командния ред (cmd)?

Като цяло временните файлове не са вредни за нормалната работа на вашия компютър. Те съдържат регистрационни файлове, системен кеш и други непостоянни данни. Въпреки това, след продължителна употреба на компютъра, временните файлове започват да се натрупват в големи количества и размери на данни. GB данни може да са били запазени в папката Temp от приложение на трета страна, което вече не използвате. Като алтернатива, дадена програма може да не изчиства папката Windows Temp, когато е изпълнила задачата си. В такива случаи премахването на Temp файловете от Windows 11 става критично.

Има поне 5 начина за да изтриете временни файлове в winows, но този с помощта на командния ред (cmd) (според мен) е най-бързият и лесен.

Как да изтриете временни файлове чрез командния ред?

Натиснете Win + S , след което въведете cmd в текстовото поле за търсене.

Кликнете с десния бутон върху командния ред в резултатите от търсенето и изберете опция Изпълнявай като администратор в контекстното меню.

cmd

Въведете следната командата и натиснете Enter :

del /q/f/s %TEMP%*

Това е.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...