Как да инсталираме AppImageLauncher на Ubuntu 22.04 и Linux Mint 21?

AppImageLauncher е инструмент за системна интеграция, който създава правилни преки пътища към вашите любими AppImages, така че да можете да ги отворите от стартовия панел на приложението или менюто на приложението по ваш избор. Още повече, помощната програма ви позволява да стартирате AppImages, без да е необходимо да ги правите изпълними.

Както подсказва името, AppImages са форма на преносим софтуер, наличен в Linux и неговите дистрибуции. Освен това AppImages може да инсталира и стартира приложения в дистрибуция на Linux, без да изисква права на суперпотребител. Това им дава предимство пред конвенционалните методи за инсталиране на приложения, подобни на които включват пакети, snaps, Flatpaks и т.н.

За да инсталирате AppImageLauncher просто изпълнете командите:

sudo add-apt-repository ppa:appimagelauncher-team/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install appimagelauncher

Ако сте следвали стъпките правилно, тогава трябва да имате инсталиран AppImageLauncher на вашата система.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...