Как да инсталираме Kate-Text Editor на Linux Mint?

Kate е мощен и интуитивен редактор, който може да е идеалният за вас. Със своя лесен интерфейс, Kate предлага всичко, от текстообработка до инструменти за разработка на едно място, спестявайки време! И с 200+ езика, налични на борда, заедно с изобилие от плъгини този инструмент ще ви помогне да увеличите максимално продуктивността, независимо дали става дума за кодиране или създаване на съдържание. Kate е безплатен софтуер с отворен код, издаден под GNU General Public License, така че потребителите са свободни да изтеглят, използват и разпространяват програмата, както намерят за добре.

В тази статия ще ви покажа как да инсталирате Kate Text Editor на Linux Mint 21 с помощта на терминала, как да актуализирате и, ако е необходимо, да премахнете софтуера.

Актуализирайте Linux Mint

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

Инсталирайте Kate

Използвайте следната команда, за да започнете инсталацията.

sudo apt install kate -y

Как да стартирате текстовия редактор Kate

След завършване на инсталацията можете да стартирате Kate

Докато сте във терминала, можете да използвате следната команда:

kate

Как да актуализирате/надстроите пакетите на Kate?

sudo apt upgrade kate

Как да премахнете (деинсталирате) текстовия редактор на Kate?

За да премахнете софтуера Kate от вашата система, изпълнете следната команда:

sudo apt remove kate

sudo apt autoclean && sudo apt autoremove

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...