Как да коригирам грешката „MSVCP140.dll липсва в Windows“?

Как да коригирам грешката „MSVCP140.dll липсва в Windows“?

Какво е MSVCP140.dll?

MSVCP140.dll е DLL файл (Dynamic Link Library), който е част от Microsoft Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2015. Тези пакети предоставят на компютъра ви необходимите библиотеки за изпълнение на програми, разработени с Visual C++.

Проблеми, които могат да възникнат

Ако на вашия компютър липсва MSVCP140.dll или ако файлът е повреден, може да получите грешка при стартиране на програма, която изисква Visual C++. Най-често срещаните грешки са:

  • "The code execution cannot proceed because msvcp140.dll was not found."
  • "The program can't start because msvcp140.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem."
  • "MSVCP140.dll is missing."

Ако сте получили някой от тези съобщения за грешка, може да се наложи да преинсталирате Microsoft Visual C++ Redistributables на вашия компютър. Можете да намерите и изтеглите този файл тук . След като това завърши инсталирането, рестартирайте вашия компютър.

Сваляне и инсталиране

За да отстраните тези грешки, трябва да свалите и инсталирате Microsoft Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2015. Можете да направите това от официалния уебсайт на Microsoft.

Инструкции за инсталиране:

  1. Свалете пакета за вашия операционна система.
  2. Извлечете съдържанието на архива в подходяща папка.
  3. Стартирайте инсталационния файл.
  4. Следвайте инструкциите на екрана.

Допълнителни съвети

Ако след инсталирането на пакета все още получавате грешки, опитайте следните съвети:

  • Рестарирайте компютъра си.
  • Преинсталирайте програмата, която причинява грешката.
  • Използвайте антивирусен софтуер, за да сканирате компютъра си за вируси или зловреден софтуер.

Заключение

MSVCP140.dll е важен файл, който е необходим за изпълнението на много програми. Ако на вашия компютър липсва или е повреден, може да получите грешки при стартиране на тези програми. Следвайки инструкциите в тази статия, можете да отстраните тези грешки и да възстановите нормалното функциониране на програмите си.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...