Как да намерим местоположението на показалеца на мишката в Windows 11?

В Windows 11 , независимо дали имате настройка с няколко монитора или един дисплей, понякога може да изгубите от поглед показалеца на мишката върху екрана и обикновено разклащате мишката, докато не го намерите отново.

Въпреки че това е естествено поведение, Windows 11 има функция в настройките на мишката за бързо намиране на показалеца, показвайки пулсираща анимация на екрана при натискане на клавиша „ Ctrl“ .

За да активирате функцията за намиране на показалеца на мишката чрез натискане на клавиша „Ctrl“ в Windows 11, използвайте следните стъпки:

Отворете Настройки .

Кликнете върху Персонализиране .

Натиснете върху страницата Теми от дясната страна.

Кликнете върху Курсор на мишката .

Кликнете върху раздела Опции на показалеца .

В секцията „Видимост“ отметнете опцията „Показвай къде е показалецът при натискане на CTRL“ .

Натиснете върху бутона Приложи , след това кликнете върху бутона OK .

След като завършите стъпките, следващият път, когато изгубите показалеца от поглед, натиснете клавиша Ctrl на клавиатурата, за да намерите показалеца на мишката, където и да е на екрана.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...