Как да направим командния ред прозрачен в Windows 10?

Командният прозорец е важна част от Windows 10 операционна система, Тя може да се види, че командния ред не е значително променен чрез много версии на Windows.


Въпреки това, на командния ред и накрая е бил актуализиран в Windows 10 с малък брой полезни функции с възможността да се извърши копиране с помощта на Ctrl + C и Ctrl + V.

Това е наистина полезна функция, когато искате да изпълнява команди от уеб страница или Word документ на компютър без копие . Чрез командния прозрачен прозорец , можете да видите команди, както и инструкции на сайт или документ без нужда от превъртане на сайт или документ.

Както знаете, в предишните версии на Windows, Вие трябва да използвате инструменти от третото лице да направи прозрачни команден ред. Но с Windows 10, не трябва да правите това.


Първо, трябва да отворите прозореца на командния ред. Има два начина да го отворите, Първият начин е типичен cmd в полето за търсене в менюто "Старт" или в лентата на задачите и вторият се отваря полето изпълни с натискане “Windows + R , след това въведете cmd и натиснете Enter.

След отварянето на командния ред, Щракнете с десния бутон върху заглавната лента, и след това щракнете върху “Свойства", за да отворите полето за свойства.

Щракнете за да изберете цвят на раздела, можете да видите непрозрачност; Това е 100% по подразбиране.

Да направите командния прозорец прозрачен преместете плъзгача от ляво на екрана за 30 %.


Кликнете върху OK, за да запишете настройките

След приключване на персонализиране, кликнете върху OK, за да запишете настройките и сега сте направили командния ред прозрачни успешно.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...