Как да направим своя Firefox по красив и по удобен


Надяваме се да сте фенове на персонализирането, защото в това никой браузър не е по-добър от Firefox.

Personas

Чрез сайта getpersonas.com можете да изберете над 35 000 тематични изображения, в които да „облечете” браузъра си. Те са подобни на обикновените скинове, но взаимодействат значително по-малко с браузъра и можете да ги тествате дори само като посочите съответната картинка.

Stylish

Ако ви е омръзнало как изглеждат сайтовете, които ежедневно посещавате, като например Google, YouTube или Facebook, то добавката Stylish е точно за вас. Stylish променя CSS кода на избрани сайтове, като така може напълно да ги преобрази. Можете да изберете стилове за любимите си уебсайтове от userstyles.org.

Greasemonkey

Подобно на Stylish, Greasemonkey може да промени начина, по който браузърът ви се държи.

Fission

Ако сте използвали Safari, вероятно сте харесали начина, по който е показано зареждането на страниците. Добавката Fission добавя приятен визуален ефект към браузъра и премахва останалите неприятни индикатори за зареждане.

SmoothWheel

Firefox има вградена опция за „плавно” скролване на страницата. Но добавката SmoothWheel дава значително по-голям контрол над тази функция, като предоставя възможност да скролвате по-бързо или по-бавно, както и да настроите скоростта по подразбиране.

Download Statusbar

В днешно време почти всеки taskbar е по-препълнен, отколкото ни се иска и отварянето на нов прозорец не е приятно за никого. За целта може да помогне Download Statusbar. Тази добавка към Firefox заменя по подразбиране прозореца с файлове за теглене, като вместо него поставя малка лента в долната част на прозореца, от която имате контрол над текущите задачи.

foxiFrame

Изглежда Chrome е успял да влезе под кожата на много хора. Вдъхновен от Chrome и Safari, foxiFrame дава възможност да промените прозореца на своя браузър.

Locationbar2

Моят личен фаворит е Locationbar2. Освен че оцветява домейна, на който се намирате, в различен цвят в адресното поле, имате възможност чрез натискане на ctrl или shift да посетите всяка предишна директория от уебсайта.

LinkAlert

Още една добавка, която си заслужава да имате. Ако ви се е случвало да се чудите към какъв точно файл сочи даден линк и дали той се отваря в нов прозорец, то LinkAlert е за вас. Той показва всички тези неща чрез малка иконка точно до курсора.

Google Redesigned

Дизайнът на услугите на Google е изчистен и малко скучен. Тук се появява и Google Redesigned, който променя дизайна на всички най-популярни услуги на Google и им придава зашеметяващ, тъмен външен вид. Не включва главния сайт google.com и е най-добър с Gmail и Google Calendar.

Но след всичките тези приложения е редно да споменем и скинове, които ги правят да изглеждат наистина добре.

Chromifox Extreme

Ако харесвате Chrome, със сигурност ще харесате и темата Chromifox Extreme. Той ще промени вашия Firefox така, че да изглежда точно както Chrome. С него е задължителен и Chromifox Companion.

Silvermel & Caramel

Silvermel и Caramel са два от най-добре направените скинове за Firefox. Освен че придават стилен и изчистен вид на вашия браузър, поддържат повечето добавки за него, като така всички негови елементи са съчетани по най-добрия възможен начин.

RulerDark

Ако харесвате тъмните цветове, почти сигурно е, че RulerDark ще ви допадне. Неприятното при него е, че не поддържа версии 3.6 и 3.7 и затова временно ще трябва да използваме NightShade ако искаме да му се насладим.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...