Как да направите екранна снимка в Windows 11?

Има редица причини, поради които може да искате да запазите визуален образ на това, което е на екрана на компютъра ви.


PrtSc – екранна снимка на целия екран, записва се в клипборда.
Win+PrtSc – автоматично запазва екранната снимка на цял екран в Картини => Екранни снимки .
Win+Shift+S – ви позволява да изберете прозорец или част от екрана.

Използвайте PrtSc, за да направите снимка на целия екран

Има много начини да направите екранни снимки в Windows 11, като най -основният е да използвате бутона PrtSc на клавиатурата си. Това улавя целия екран, включително множество дисплеи, ако имате такива, плюс всички видими прозорци, лентата на задачите и бутона Старт и т.н. След това можете да поставите екранната снимка във всяка програма, която поддържа поставяне на изображения.

Win+PrtSc

Този метод е супер полезен, ако правите много екранни снимки. Натиснете и задръжте клавиша Windows и след това натиснете клавиша PrtSc на клавиатурата.

Екранната снимка на цял екран ще бъде запазена в папката Снимки > Екранни снимки .

Win+Shift+S

Този пряк път с три бутона задейства инструмент за изрязване много по-полезен от PrtSc сам по себе си. Той ви позволява да правите снимки на целия екран, но има и три други техники, които можете да използвате.

След като натиснете тези три клавиша заедно, екранът ще се затъмни и малко меню ще се покаже в най -горната част на екрана. Има четири бутона, които ви позволяват да правите различни видове екранни снимки. 

 

Fedya Serafiev

Федя Серафиев

Федя Серафиев е собственик на сайта urocibg.eu. Той намира удовлетворение в това да помага на хората да решават и най-сложните технически проблеми. Сегашната му цел е да пише лесни за следване статии, така че подобни проблеми изобщо да не възникват.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу: