Как да отстраним проблеми със звука в Windows 11?

Имате ли проблеми със звука в Windows 11? Използвайте тези съвети за отстраняване на неизправности, за да ги коригирате.

В Windows 11 може да дойде денят, когато компютърът ви внезапно спре да възпроизвежда аудио.

Това ръководство ще ви преведе през различните начини за отстраняване на неизправности и коригиране на проблеми с изходния звук в Windows 11.

В Windows 11 имате много стъпки за отстраняване на неизправности, за да коригирате аудио проблеми, независимо дали използвате високоговорители, слушалки, слушалки или друго изходно устройство.

Опитайте да рестартирате устройството, ако това е първият път след надстройката, когато се сблъсквате с този проблем.

Проверете дали звукът не е изключен или намален.

Погледнете в долния десен ъгъл на екрана, дали иконата на звука е видима и дали е активна. Ако не е активна, кликнете върху нея, за да я активирате.

Проверете Bluetooth връзката

Ако слушалките или високоговорителите използват Bluetooth връзка, трябва да потвърдите, че Bluetooth е активиран на вашето устройство.

Задайте звуковото устройство по подразбиране.

Ако имате включени няколко аудио устройства, като слушалки и високоговорители, само едно ще възпроизвежда звуци във всеки един момент. Можете да превключите едно от тях като устройство по подразбиране, за да започнете да възпроизвеждате звуци там.

Кликнете с десния бутон върху иконата на звука от лентата на задачите и изберете Настройки на звука .

В горната част изберете малкия кръг до устройството, през което искате да чувате звук. Промяната е незабавна, така че веднага ще разберете дали това работи.

Актуализирайте драйверите на звуковата карта.


Отидете на уебсайта на производителя на вашия компютър или на звуковата карта и свалете най-новите драйвери за звуковата карта. Инсталирайте ги и рестартирайте компютъра.

Изтеглете и инсталирайте последните актуализации на Windows 11.

Наличието на най-новите актуализации може да помогне за отстраняване на проблемите със звука.

Отворете Настройки и отидете на Windows Update , за да проверите и инсталирате актуализации на операционната система. Когато приключите, не забравяйте да рестартирате.

Стартирайте вградения инструмент за отстраняване на неизправности в звука, за да намерите и коригирате проблеми, които може да са причина за проблема.

Ако никоя от горните стъпки не работи, може да опитате да възстановите Windows до предишно работно състояние.

В Windows 11 може да използвате функцията "Възстановяване на системата" за възстановяване на компютъра до предишно работно състояние, когато звукът е работил без проблеми.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...