Как да покажем секунди на часовника в Windows 11

Как да покажем секунди на часовника в Windows 11

Функцията за показването на секунди на системния часовник, беше добавен в актуализацията Moment 3, която дойде през май 2023 г. Така че, ако компютърът ви не е актуален, ще трябва да инсталирате най-новите актуализации на Windows 11, преди да можете да покажете секунди на часовника в системната област.

Показване на секунди в часовника в системната област на Windows 11

За да покажете секунди на часовника в Windows 11, изпълнете следните стъпки:

Кликнете с десния бутон върху лентата на задачите и изберете Настройки на лентата на задачите.

Превъртете надолу до най-долната част и изберете последната опция в списъка: Поведение в лентата на задачите.

Поведение в лентата на задачите

Разделът ще се разшири, и ще покаже други различни настройки. Превъртете надолу до най-долната част и изберете Показване на секунди в часовника на системната област (използва повече енергия).

Показване на секунди в часовника на системната област

След като включите тази опция, секундите ще бъдат показани на часовника в долния десен ъгъл на екрана.

Имайте предвид, че както казва самата опция, това ще използва повече енергия, така че може да си струва да запазите това деактивирано, ако използвате лаптоп, работещ на батерия.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...