Как да получа отчет за батерията в Windows 11?

Батериите се разграждат с течение на времето. Изключително важно е да следите здравето на лаптопа си чрез отчета за батерията. Отчетът за батерията в Windows 11 е HTML документ, който може да бъде генериран само с една команда.

Тази статия ще ви покаже как да преглеждате отчета за батерията на вашият лаптоп.

Командният ред е най-лесният и бърз начин.

Отворете менюто Старт и потърсете cmd

В прозореца на командния ред въведете следната команда:

powercfg /batteryreport

И натиснете Enter

Отчетът за батерията се генерира автоматично и се записва като HTML файл в потребителска папка на C устройството. Прегледайте пътя по подразбиране от File Explorer: C:\Users[ВАШЕТО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИМЕ]\battery-report.html

Изберете файла и го отворете в браузъра по подразбиране.

Microsoft е проектирал Windows 11 да черпи по-малко енергия от батерията. Батерията на лаптоп с Windows 11 е по-ефективна от лаптоп с Windows 10.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...