Как да поставите няколко стартиращи се ISO файлове в една флашка?

За щастие има множество безплатни софтуерни програми, които ви позволяват да създавате мултизареждащо се USB флаш устройства.

В тази статия ще разгледаме най-добрия и лесен за използване софтуер (според мен) за създаване на мултизареждащо USB флаш устройство „всичко в едно“, готово с множество операционни системи в джоба ви през цялото време.

Става въпрос за програмката Ventoy (Вентой).

Ventoy е инструмент с отворен код, използван за създаване на USB флаш устройства с много зареждащи устройства. За разлика от други инструменти, не е необходимо многократно да форматирате своите флашки, за всяка нова операционна система. Множество ISO файлове могат да бъдат просто поставени в USB флашката.

Най – голямото предимство на Ventoy е, че просто трябва да го инсталирате веднъж. Той ще създаде отделен дял на USB устройството и вие ще трябва само да копирате и поставите iso файловете в USB флашката.

Как да създадете многофункционално USB флаш устройство с помощта на Ventoy?

Изтеглете инсталационния пакет Ventoy и го разархивирайте.

Включете USB флаш устройството и след това стартирайте приложението Ventoy2Disk.exe.

Приложението автоматично ще открие USB флаш устройството ви на локалния компютър и ще го покаже.

Кликнете върху Install. Това ще форматира USB устройството и ще премахне всички данни на него.

Това е. Сега ще е нужно само да копирате ISO файловете в USB флаш устройството.

Според създателите на Ventoy са тествани над 450 ISO изображения. Ето списък на тестваните изображения .

За да добавите още ISO файлове към USB флаш устройството просто копирайте ISO файла, отворете USB устройството и поставете ISO-то там. Толкова е просто.

Ето как ще изглежда готовото вече USB флаш устройството .

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...