Как да почистим безопасно своя смартфон или лаптоп?

Много добра практика е редовното почистване на телефона или други устройства като лаптопи и таблети. Много микроби и вируси, като корона вирус, могат да живеят в телефони, лаптопи и таблети.

За разлика от миенето на ръцете, не можете да използвате сапун и вода, за да почистите техниката си. Повечето производители на телефони като Apple и Samsung промениха тези препоръки, за да включат използването на почистващи или дезинфекциращи кърпички на алкохолна основа.

Ето как да почистите правилно вашия смартфон или лаптоп.

  1. На първо място, не се опитвайте да почиствате устройството си, докато е включено. Извадете го от зарядното устройство и го изключете за по-голяма безопасност.

2. Използвайте кърпа от микрофибър . Внимателно избършете външната страна на телефона си с чиста кърпа от микрофибър, за да се отървете от петна.

3. Необходим е и дезинфектант или спирт, за да убиете микробите от вашия телефон или лаптоп. Използвайте разтвор, който съдържа около 70% алкохол. Но не пръскайте и не изливайте такива дезинфектанти директно върху телефона или лаптопа си. Напръскайте го върху кърпата и избършете внимателно устройството си, за да го направите чисто и без вируси.

4. Както препоръчват марки като Apple и Google, използването на 70% алкохолна кърпа е най-добрият вариант за почистване. Тези кърпички могат да се използват върху всички външни повърхности, като дисплея и задния корпус, като се избягват всякакви отвори (портове за слушалки, високоговорители и т.н.).

Повечето вируси на настинка и грип могат да оцелеят от няколко часа до до 9 дни, в зависимост от температурата и относителната влажност.

Следвайте простите гореспоменати инструкции и поддържайте устройствата си чисти. Това ще помогне на устройствата да изглеждат страхотно и да работят за по-дълъг период от време. И най-важното е, че ще ви спаси от заразяване с болести.

Внимание!

Не използвайте 100% алкохолни почистващи продукти; те могат да повредят защитните покрития на телефона

Не нанасяйте течност или почистващ препарат директно върху телефона си.

Не потапяйте телефона.

Не използвайте течна белина.

Не позволявайте никаква течност да попадне в портовете на вашите технологии.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...