Как да премахнем квадратчетата с отметка от иконите в Windows 11?

Ако виждате квадратчета с отметка на вашите икони и папки на работния плот или във File Explorer, това ръководство ще ви покаже как да премахнете квадратчетата от иконите в Windows 11.

Отметката, или известна като квадратче за отметка , върху иконите е функция в Windows, която позволява на потребителите бързо да избират или открояват множество файлове и папки, като щракнат върху квадратчетата за отметка на елементите.

Функцията за отметка на елементите е незадължителна функция, която някои потребители може да намерят за полезна, когато избират или маркират множество файлове.

Как да премахнем квадратчетата

Ако не се нуждаете от функцията и искате да се отървете от квадратчетата на иконите на работния плот и елементите във File Explorer, ето как да деактивирате функцията.

Натиснете Windows + E клавиши за да отворите File Explorer

В прозореца на File Explorer натиснете Преглед в горната част на лентата.

Задръжте курсора на мишката върху Покажи.

След това премахнете отметката от опцията, наречена Квадратчета за отметки на елементи.

След като функцията е деактивирана, квадратчетата за отметка на всички икони ще изчезнат.

За да включите квадратчетата за отметка в Windows 11, просто повторете стъпките по-горе и активирайте функцията Квадратчета за отметки на елементи.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...