Как да проверим за липсващи или повредени системни файлове в Windows 11\10 с SFC?

SFC или System File Checker е инструмент от командния ред, който проверява за счупени или повредени файлове във вашата система и също така ги поправя. Можете да извършите SFC сканирането, като изпълните командата 'sfc /scannow' от прозореца на командния ред, работещ в административен режим.

Ако някои функции на Windows не работят или Windows се срива, използвайте програмата за проверка на системните файлове, за да сканирате Windows и да възстановите вашите файлове.

Първо кликнете на Старт и потърсете cmd

Кликнете с десния бутон върху него на резултатите от търсенето и след това изберете „Изпълнявай като администратор“.

В прозорецът на командния ред, въведете:

sfc /scannow

и натиснете Enter

Сканирането ще започне и може да отнеме някъде между 5 до 10 минути, за да завърши.

Командата sfc /scannow ще сканира всички защитени системни файлове и ще замени повредените файлове с кеширано копие.

След като сканирането приключи, ще ви покаже дали вашата система е имала счупени файлове или не.

Забележка: Не затваряйте този прозорец на командния ред, докато проверката не завърши на 100%. Резултатите от сканирането ще бъдат показани след приключване на този процес.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...