Как да проверя свързаността към даден сайт?

В случай че имате проблем с достъпа до сайт, не успявате да го заредите или скоростта на зареждане е твърде бавна е необходимо да извършите проверки относно мрежовата свързаност от вашия локален компютър към домейна и сървъра, на който е разположен хостинг акаунта. Това можете да направите като използвате приложението ping в команден режим.Самия процес (пинг-тест) се изразява в това, че от вашия компютър се изпращат определено количество пакети с информация до сървъра на играта, с искане тия изпратени пакети да бъдат върнати обратно. Идеята е да се провери колко от изпратените пакети ще се върнат обратно и за какво време.

Как да направим теста?

1.Отваряме старт-менюто и полето за търсене пишем "cmd" и натискаме Ентер . Ще се отвори ето този прозорец:

2.За да провериме дали имаме свързаност към сайта (домейна), пишем следната команда в черния прозорец:

ping urocibg.eu 

След изписването на командата изберете клавиш "Enter". Ще видите подобен резултат:

Визуализира се информация от кой IP адрес се зарежда домейна както и времето за изпращане и получаване на пакет.

 

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...