Как да променим терминалното приложение по подразбиране в Windows 11?

Терминалът по подразбиране е емулаторът на терминала, който се стартира по подразбиране при отваряне на приложение на командния ред.

В Windows 11 можете да зададете Windows Console Host (Хост на конзола на Windows)-(по подразбиране) или Windows Terminal като терминално приложение по подразбиране.

Ако изберете Windows Terminal , тогава когато отворите което и да е приложение на командния ред (напр. PowerShell, команден ред, WSL и т.н.), то ще се отвори в терминала на Windows по подразбиране.

Ако изберете Windows Console Host (Хост на конзола на Windows), тогава когато отворите което и да е приложение на командния ред (напр. PowerShell, команден ред, WSL и т.н.), то ще се отвори в собствен прозорец на конзолата.

През 2022 г. Microsoft планира да превърне Windows Terminal по подразбиране на устройства с Windows 11.

Този урок ще ви покаже как да промените терминалното приложение по подразбиране на Windows Console Host (Хост на конзола на Windows) или Windows Terminal за вашия акаунт в Windows 11.

Отворете команден ред (cmd.exe), Windows PowerShell (PowerShell.exe) или WSL конзола.

Кликнете с десния бутон върху заглавната лента на прозореца на конзолата и натиснете Properties . (вижте екранната снимка по-долу)

Кликнете на раздела Терминал . (вижте екранната снимка по-долу)

Изберете Хост на конзола на Windows (по подразбиране) или Windows Terminal Preview .

Натиснете OK

Това е.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...