Как да променим цвета на менюто "Старт" и лентата на задачите в Windows 11?

Windows 11 направи няколко промени в менюто "Старт" и лентата на задачите. Сега Microsoft ви позволява да промените и фона на менюто "Старт". Това означава, че можете да промените стартовото си меню на Windows 11 с всеки цвят по ваш избор.

Въпреки това, промяната на цвета на менюто "Старт" на Windows 11 ще промени и цвета на лентата на задачите. Защото поне засега настройката е комбинирана както с менюто "Старт", така и с лентата на задачите.

Променете цвета на Windows 11 Start и Taskbar

За да започнете, кликнете върху Старт => Настройки или можете да използвате клавишната комбинация Windows + i, за да отворите директно Настройки .

След като се отвори страницата с настройки, кликнете върху Персонализиране от списъка вляво. След това вдясно превъртете надолу и щракнете върху Цветове.

Сега в полето Избор на режим задайте от падащото меню на Тъмно .

След това превъртете малко надолу и променете опцията „Показване на цветови оттенък в стартовият екран и лентата на задачите“ на позиция Включено .

След това изберете цвета, който искате да използвате за менюто "Старт" и лентата на задачите от цветната мрежа.

Промените са незабавно и няма нужда да рестартирате компютъра.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...