Как да разберем времето на използване на SSD

В интернет има много материали относно SSD дисковете.Поради тази причина доста потребители имат желание да разберат колко време ще могат да използват своите дискове.

Повечето SSD дискове предлагат възможности до около 1РВ (петабайт). За запис на толкова данни е необходимо изключително много време. В случай, че записвате по 100GB данни на ден, за да износите своето SSD ще са Ви нужни над 27 години за запис на 1РВ. :

При Windows няма вграден инструмент за проверка на количеството данни, които са записани на диска. Затова моето предложение е  CrystalDiskInfo – удобна и безплатна програма, която се справя много добре със задачата.

 

1. Изтеглете и инсталирайте програмата.

2. Стартирайте я и в списъка с данни ще видите всичко за диска Ви.

Програмката показва данни не само да SSD дисковете,но и за всички други налични на компютъра Ви.

Разбира се има възможности за използване на други програми и инструменти със сходно действие, но аз лично предпочитам тази, защото предлага много лесна и безпроблемна работа.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...