Как да си направим e-book в epub формат

Много хора обичат да четат електронни книги.В маркета е пълно с програми за четенето им… кои добри, кои не чак толкова. Книги могат да се намерят от много места, но какво правим ако имаме документ, който искате да четете с програмата за e-books?!

Еми аз се сблъсках с този проблем и намерих много добро решение.
Идеята е, че сега ми се налага да чета една камара книгги, които обаче са в .doc формат. А Quick Offica не ми допада особено ако говорим за големи документи от по стотина страници. Затова пък си чета книжки чрез програмката Aldiko (страшнаааа), която има приятен интерфейс и най-вече страшно много опции и възможности за нагласяне на текста ит.н.+удобно скролване между страниците.

Таааа… програмата за конвериране в epub се казва Calibre ebook management и можете да намерите тук: СВАЛИ
Лесна и точно с няколко клика имате вече електронна книга.
Предлага и опция директно да метнете книгата на телефона и още много неща (в интерес на истината не съм я разгледал обстойно още).

Програмката е Free е в маркета.

От ТУК ,можете да си свалите книги на БГ.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...