Как да стартирате диспечера на задачите в Windows 11

В Windows 11 диспечерът на задачите (Task Manager) вече не се отваря с десния бутон а е далеч в лентата на задачите. Независимо дали отстранявате неизправности или просто искате да държите под око системните си ресурси,диспечерът на задачите (Task Manager) ще ви е необходим.Ето 5 различни начина да го стартирате.

1.Тестваната във времето клавишна комбинация за диспечера на задачите (task Manager)все още работи в Windows 11.Просто натиснете Ctrl+Alt+Delete на клавиатурата и диспечерът на задачите ще се появи.

2.Можете също да отворите диспечера на задачите с помощта на командния ред.Отворете командния ред и въведете taskmgr.exe и натиснете Enter. Диспечерът на задачите ще се отвори незабавно.

3.Кликнете с десния бутон върху бутона Старт в лентата на задачите си.В менюто, което се появява,изберете "Диспечер на задачите" и диспечерът на задачите ще стартира.

4.Натиснете клавишната комбинация Ctrl+Shift+Escape на клавиатурата и диспечерът на задачите ще се появи.

5.Можете също да отворите менюто "Старт" и в полето за търсене напишете "диспечер на задачите" (Task Manager).Първият резултат трябва да бъде приложението Диспечер на задачите. Кликнете върху иконата му, за да стартирате програмата.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...