Как да стартирате Windows 11/10 в безопасен режим (safe mode)?

Безопасният режим на Windows 11/10 зарежда операционната система с минимален набор от системни файлове и драйвери на устройства – достатъчно за стартиране на операционната система Windows. В безопасен режим стартиращите програми, добавки и т.н. настройки не се изпълняват. Обикновено стартираме в безопасен режим, когато трябва да отстраним проблеми. Тази публикация ще ви покаже как да активирате и стартирате Windows 11/10 в безопасен режим.

Първи начин:

Най -лесният начин да стартирате Windows 11/10 в безопасен режим е да натиснете Shift и след това да кликнете върху Рестартиране . Това ще рестартира вашия компютър с Windows 11/10 в Разширени опции за стартиране .
Когато компютърът ви се рестартира, щракнете върху Отстраняване на неизправности => Разширени опции => Настройки при стартиране => Рестартиране.
Показват се различни опции за зареждане.

Съответните опции за зареждане в безопасен режим са числа, 4,5 или 6.
Изберете опция, като натиснете един от номерата или функционалните клавиши F4, F5 или F6

Втори начин:

Кликнете на Win+R
В ново-отвореният прозорец въведете msconfig и натиснете Enter.


В раздела Boot сложете отметки на Safe boot и Minimal . Щракнете върху Приложи/OK и излезте. При рестартиране компютърът ви ще влезе директно в безопасен режим (Safe Mode).

Вече можете да работите в безопасен режим.

Преди да излезете, не забравяйте да отворите msconfig и премахнете отметката от квадратчето за безопасно зареждане, щракнете върху Прилагане/OK и след това върху Рестартиране, така че при следващото рестартиране компютърът ви да не се стартира отново в безопасен режим – а вместо това ще стартира на вашия работен плот.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...