Как да създадем QR код за страница в Microsoft Edge?

QR кодовете са бърз и лесен начин да споделите информация с други потребители, без да е необходимо да изписвате дълги уеб адреси или да споделяте друга информация.

Microsoft Edge вече има вградена функционалност, която позволява на потребителите да генерират QR кодове за уеб страници, които могат да бъдат сканирани с мобилно устройство за бърз достъп до съдържанието.

QR кодът е вид матричен баркод. За да сканирате този код, можете да използвате приложение за QR скенер на телефона си или някои приложения за камера.

В тази статия ще разгледаме как да създадем QR код за страница в Microsoft Edge.

Създаване на QR код за страница в Microsoft Edge

Стъпка 1: Отворете Microsoft Edge

Стъпка 2: Отворете страницата (напр. urocibg.eu), която искате да генерирате QR код за нейния URL адрес.

Стъпка 3: Кликнете в адресната лента и изберете бутона Създаване на QR код за тази страница в адресната лента, за да генерирате QR код за уеб страницата, която сте отворили.

Стъпка 4: Сканиране на QR кода

След като генерирате QR кода за уеб страницата в Microsoft Edge, можете да го споделите с други потребители, като го изпратите чрез имейл или го публикувате онлайн.

За да използвате QR кода, получателят трябва да сканира кода с мобилно устройство, като използва приложение за сканиране на QR кодове.

След сканирането на кода, получателят ще бъде автоматично препратен към уеб страницата, която сте споделили.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...