Как да сърфираме в режим „инкогнито“

По подразбиране браузърът запомня цялата ви активност в интернет: какви уебсайтове сте посетили, какви думи сте търсили в Google, какви линкове сте отваряли и т.н.

Всеки браузър обаче ви позволява да отваряте сайтове в режим „инкогнито“ – това ще рече, че браузърът ви вече няма да запомня горепосочената информаця за вашата активност.
Как да включите режим „инкогнито“? Настройките са различни за различните браузъри и ще ги опиша накратко:

Ако сте с Mozilla Firefox

В зависимост от версията на браузъра ви менюто, което включва „инкогнито“ опцията, може да се казва:
Поверителен прозорец / Private Browsing или New Private Window. Най-лесно се активира с клавишната комбинация Ctrl+Shift+P

Ако сте с Google Chrome

В горния десен ъгъл на прозореца на браузъра докоснете иконата на менюто на Chrome Chrome menu.
Изберете Нов прозорец при използване на функцията „инкогнито“ .
Или я активирайте с клавишната комбинация Ctrl+Shift+N.

Ако сте с Internet Explorer

Услугата се нарича още InPrivate Browsing и се активира от различни менюта в зависимост от версията на вашия браузър. Най-лесно се активира с клавишната комбинация Ctrl+Shift+P.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...