Как да търсим с търсачката Bing?

Bing е собственост на Microsoft, и следователно може да се използва във всеки уеб браузър или като приложение на вашия смартфон. Можете също да зададете Bing като търсеща машина по подразбиране в Chrome, Firefox или Safari, ако желаете. Aко използвате Microsoft Edge или Internet Explorer, Bing е търсачката по подразбиране.

Bing има начини да извършвате разширени търсения , за да намалите драстично резултатите и в крайна сметка да покажете отговорите, които търсите.

Отворете уеб браузър и въведете адреса на Bing: www.bing.com.

В полето за търсене, което ще видите на началната страница на Bing, напишете ключовите думи, свързани с това, което търсите.

Натиснете бутона за търсене или натиснете клавиш Enter на клавиатурата, за да започнете търсенето.

Bing ще ви покаже списък от резултати, свързани с въведените от вас ключови думи. Можете да кликнете върху всяко заглавие, за да видите повече информация за резултата.

Можете да използвате различни опции и функции, за да филтрирате или допълните търсенето си, например да изберете определен тип съдържание (карти, изображения, видеа и т.н.), да използвате филтри за дата, място и други.

Търсене в сайт

Използвайте оператора site: за търсене в конкретен уебсайт

Например, потърсете съдържание, свързано с Bing, в urocibg.eu

site:urocibg.eu bing

Търсене в сайт

IP търсене

Използвайте оператора ip: за търсене в уебсайтове, разположени на определен IP адрес. Ето как да търсите текущия IP адрес на urocibg:

ip: 172.67.132.25
IP търсене

Посочете местоположение или език

Използвайте оператора loc:, за да посочите конкретно местоположение. Например следната заявка връща туристически атракции в България:

loc:BG туристически атракции в България

Тип файл

Bing може да търси файлове от конкретен тип с помощта на оператора filetype

Например, потърсете PDF файлове за Bing със следната заявка:

filetype:pdf bing

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...