Как да увеличим или намалим размера на шрифта в Notepad++?

Notepad++ е безплатен редактор на изходния код за операционната система Microsoft Windows. Той предоставя допълнителни функции, които не са налични в стандартния Windows Notepad.

За разлика от други текстови редактори, Notepad++ няма формат на шрифт в лентите с инструменти или в лентата с менюта. Някои потребители изпитват трудности при намирането на опцията за размер на шрифта за Notepad++ и са останали на размера на шрифта по подразбиране на Notepad++.

Ако искате да увеличите или намалите размера на шрифта в Notepad ++, тогава най-лесният начин да направите това е като промените настройките на Notepad++.

Стартирайте Notepad ++ и кликнете върху менюто Настройки и изберете Стилове

Notepad ++ Стилове

Под стила на шрифта можете да изберете различни стилове и размери на шрифта за Notepad++. Не забравяйте да поставите отметка на Активиране на глобален размер на шрифта, размер и други опции за промените, които искате.

Или просто задръжте клавиша Ctrl , и използвайте колелцето за превъртане на мишката нагоре и надолу, за да увеличите или намалите размера на шрифта в редактора.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...