Как да активираме NET Framework 2.0 и NET Framework 3.5 в Windows 11?

Какво е .NET Framework?

.NET е платформа, състояща се от различни инструменти, езици за програмиране и други неща, необходими за изграждане или създаване на програма. Microsoft .NET Framework е това, което повечето настолни приложения, уебсайтове и т.н. им трябва за да работят на вашия компютър.

Има много програми, които изискват да имате инсталиран NET Framework. Затова в тази публикация ще ви покажа как да активираме NET Framework 2.0 и NET Framework 3.5 в Windows 11 .

Първо кликнете на Win + R и в ново отворилият се прозорец напишете

optionalfeatures

След което поставете отметка на .NET Framework 3.5 (включва .NET 2.0 и 3.0) и кликнете на OK.

Може да бъдете помолени да изтеглите файлове от Windows Update. Така ,че кликнете върху Позволете на Windows Update да изтегли файловете вместо вас.

След това следвате инструкциите на екрана, за да завършите процеса.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...