Клавишни комбинации на YouTube

YouTube е един от най-големите видео хостинг сайтове в света и е дом на милиони видеа, които се гледат всеки ден. Но много потребители на YouTube не знаят, че има много клавишни комбинации, които могат да оптимизират техния опит на сайта.

В тази статия ще разгледаме някои от най-полезните клавишни комбинации, които можете да използвате, за да подобрите своя опит в YouTube.

Превключване на цял екран

Ако искате да гледате видеото на цял екран, можете да го направите, като натиснете клавиша F11. Това ще скрие всички други елементи на страницата и ще ви позволи да се насладите на видеото на пълен екран.

Паузиране и възобновяване на видеото

Клавишът Spacebar е много полезен, когато гледате видео на YouTube. Когато натиснете Spacebar, видеото ще се паузира. Когато натиснете отново Spacebar, видеото ще се възобнови.

Превъртане назад и напред

Ако искате да се върнете назад или напред във видеото, можете да използвате стрелките на клавиатурата наляво и надясно. Когато натиснете стрелка наляво, видеото ще се върне назад с няколко секунди. Когато натиснете стрелка надясно, видеото ще се премести напред с няколко секунди.

Регулиране на звука

Клавишът M е полезен, когато искате да регулирате звука на видеото. Когато натиснете клавиша M, звукът на видеото ще се изключи. Когато натиснете отново клавиша M, звукът на видеото ще се възобнови.

Превъртане до началото или края на видеото

Ако искате да отидете бързо до началото или края на видеото, можете да използвате клавишите Home и End. Когато натиснете клавиша Home, ще отидете до началото на видеото. Когато натиснете клавиша End, ще отидете до края на видеото.

Превъртане до определен момент във видеото

Ако искате да скочите до определен момент във видеото, можете да използвате клавишите с числа. Например, ако искате да отидете на 1:30 във видеото, можете да натиснете 1 и 3 на клавиатурата. Това ще ви отведе до 1:30 във видеото.

Скролиране на страницата

Ако искате да скролирате страницата нагоре или надолу, можете да използвате клавишите Page Up и Page Down. Когато натиснете клавиша Page Up, страницата ще се премести нагоре. Когато натиснете клавиша Page Down, страницата ще се премести надолу.

Превключване на качеството на видеото

Ако искате да превключите качеството на видеото, можете да използвате клавишите Shift + стрелки наляво и надясно. Когато натиснете Shift + стрелка наляво, качеството на видеото ще се намали. Когато натиснете Shift + стрелка надясно, качеството на видеото ще се увеличи.

Скрийте заглавната част на клипа

Ако намирате заглавната част на текущия клип за дразнеща, можете да я скриете, като използвате клавиша T.

Включване на или изключване на автоматичното повторение

За да включите или изключите автоматичното повторение на текущия клип, натиснете клавиша R.

Клавишните комбинации на YouTube могат да ви помогнат да оптимизирате своя опит на сайта. Използвайки тези клавишни комбинации, можете да гледате видео по-лесно и да се наслаждавате на много полезни функции на сайта. Не забравяйте да ги опитате следващия път, когато гледате видео на YouTube.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...