Кога и как е най-подходящо да се зарежда телефона?

Кога е най-подходящо да се зарежда телефона?

Смартфоните са неизменна част от нашия живот. Използваме ги за работа, забавление, комуникация и много други. За да можем да ги използваме безпроблемно, е важно да поддържаме батериите им в добро състояние.

Ето няколко съвета за това кога е най-подходящо да зареждате телефона си:

Не зареждайте, докато не паднете до 20 процента

За да извлечете максимално живота от вашата литиева батерия, вашата цел е да забавите скоростта, с която изгаряте чрез така наречените цикли на зареждане. Всички устройства са проектирани и произведени с определен брой пъти, когато батерията може да бъде напълно разредена и презаредена. Обикновено е между 350 и 1000.

Зареждайте когато телефонът ви е студен

Литиево-йонните батерии, които се използват в повечето смартфони, работят най-добре при температури между 15 и 25 градуса по Целзий.

Особено лошо за химията на батерията е да бъде изложена на топлина , като например в кола в горещ летен ден. 

Когато имате достъп до електричество

 Ако оставите телефона си да се зарежда, когато нямате достъп до електричество, той може да се изчерпи преди да имате възможност да го презаредите.

Кога да изключите телефона си от контакта?

След като телефонът ви е напълно зареден, е важно да го изключите от контакта. Това ще помогне за удължаване живота на батерията.

Ето няколко съвета за това кога да изключите телефона си от контакта:

Когато зарядът е достигнал 100%.

Не е необходимо да зареждате телефона си докрай. Всъщност това може да съкрати живота на батерията.

Когато сте вкъщи или на работа

Ако имате достъп до електричество, не е необходимо да оставяте телефона си на зарядно през цялата нощ.

Допълнителни съвети за удължаване живота на батерията

Ето още няколко съвета, които могат да ви помогнат да удължите живота на батерията на телефона си:

  • Изключете неизползваните функции. Функции като GPS, Bluetooth и Wi-Fi могат да изтощават батерията. Изключвайте ги, когато не ги използвате.
  • Намалете яркостта на дисплея. Дисплеят е един от най-големите консуматори на енергия в телефона. Намалете яркостта на дисплея, когато не ви е необходима пълна яркост.
  • Ограничете използването на приложения, които изтощават батерията. Някои приложения са по-неефективни от други, когато става въпрос за консумация на енергия. Ограничете използването на приложения, които знаете, че изтощават батерията.

Спазвайки тези съвети, можете да удължите живота на батерията на телефона си и да го използвате по-дълго време.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...